Sociaal zekerheidsrecht
Vrijwel iedereen in Nederland heeft te maken met sociaal zekerheidsrecht. Sociaal zekerheidsrecht zorgt ervoor dat men een inkomen heeft wanneer er sprake is van werkloosheid, ziekte, pensioen of arbeidsongeschiktheid.
Bezwaar indienen
Wanneer u bijvoorbeeld geen bijstand of te weinig uitkering heeft ontvangen, dan is het mogelijk om een bezwaarschrift in te dienen. Als arbeidsjurist heb ik ruime kennis van het voortdurende veranderende socialezekerheidsstelsel. Ik kan u bijstaan in deze procedure, zodat u snel krijgt waar u recht op hebt.
Sociaal zekerheidsrecht gerelateerde zaken
Ik behandel onder andere zaken met betrekking tot de volgende sociaal zekerheidsrecht gerelateerde onderwerpen:
-
WIA | Wanneer er sprake is van arbeidsongeschiktheid van minimaal 35%, kan er aanspraak gemaakt worden op een aanvullende uitkering (eventueel boven op het huidige loon).
-
Ziektewet | Wanneer u (langdurig) ziek bent en géén werkgever meer hebt, dan kunt u aanspraak maken op financiële hulp op basis van de Ziektewet.
-
Wajong | Bent u op jonge leeftijd langdurig ziek geraakt, en kunt u hierdoor nooit meer werken? Dan regelt de Wajong ervoor dat u toch een inkomen ontvangt.
-
IOAW & IOAZ | Wanneer u als oudere zelfstandig ondernemer met stopt met uw bedrijf omdat er te weinig inkomsten uit uw bedrijf komen, dan kunt u aanspraak maken op IOAZ. Bent u werkloos, ouder dan 50 jaar en niet meer WW-gerechtigd? Dan kunt u aanspraak maken op IOAW.
-
Kinderbijslag | De overheid betaalt mee aan de opvoeding van uw kind(eren). Hiervoor gelden specifieke regels.
-
Diverse uitkeringen op het gebied van werkloosheid, bijvoorbeeld voor kunstenaars (WWIK) maar ook voor andere mensen (WWB & WW).
Het socialezekerheidsstelsel is dus iets waar iedereen op een gegeven moment mee te maken kan krijgen. Arbeidsjurist mr. F. Aarts heeft alle actuele kennis over het socialezekerheidsstelsel. Hebt u vragen of een probleem op dit gebied? Neem dan contact op met mr. F. Aarts.